miércoles, 8 de mayo de 2013

Ermita de Vera en València/ Miguel del Rey


 L'arquitectura de l'ermita: és un interessant edifici en planta de creu llatina amb una nau central i dos laterals asimètrics, on les capelles circulars dels costats s'incrusten amb els murs de traça més orgànica del molí, que es defineixen dins de la lògica de l'arquitectura de l'aigua. La nau es cobreix per volta de canó amb arcs faixons. El creuer es construeix amb una cúpula amb tambor d'implantació molt curt.
Al costat de l'epístola hi ha una estreta i contínua nau de capelles alçades entre els contraforts dels arcs faixons. Una cornisa es recolza sobre les pilastres dels murs de les capelles. Els murs són de maçoneria amb verdugades de rajola i amb cantonades reforçades amb fàbrica de rajola.
La coberta de teula corba d'argila unifica tots els volums, marcant les arestes amb peces blaves vidriades

-----
La arquitectura de la ermita: es un interesante edificio en planta de cruz latina con una nave central y dos laterales asimétricos, donde las capillas circulares de los lados se incrustan con los muros de traza más orgánica del molino, que se definen dentro de la lógica de la arquitectura del agua. La nave se cubre por bóveda de cañón con arcos fajones. El crucero se construye con una cúpula con tambor de implantación muy corto.
En el lado de la epístola existe una estrecha y continua nave de capillas levantadas entre los contrafuertes de los arcos fajones. Una cornisa se apoya sobre las pilastras de los muros de las capillas. Los muros son de mampostería con verdugadas de ladrillo y con esquinas reforzadas con fábrica de ladrillo.
La cubierta de teja curva de arcilla unifica todos los volúmenes, marcando las aristas con piezas azules vidriadas